Ons aanbod

2A basisoptie Moderne talen en Wetenschappen

2e secundair

In het 2e leerjaar A (2A) secundair onderwijs krijg je nog steeds basisvorming en bestaat het keuzegedeelte uit meer lestijden.

Via de basisoptie maak je kennis met een domein. Op deze manier kan jij ondervinden of deze leerstof of dit domein jou ligt of niet. Deze basisoptie is niet bindend voor jouw verdere studiekeuze. (uitzondering Klassieke talen / Latijn).  Als je bv basisoptie economie en organisatie kiest, kan je in het 3e jaar nog kiezen voor 3 natuurwetenschappen.

Ontdek secundair onderwijs Hamme

De basisoptie Moderne talen en Wetenschappen bestaat uit 2 delen.

In wetenschappen worden vanuit de voorkennis van de leerlingen en het dagelijks leven problemen geformuleerd. Aan de hand van uitdagende en haalbare experimenten zoeken de leerlingen een oplossing. De leerlingen worden uitgedaagd over de drie wetenschapsdomeinen: biologie, chemie en fysica. Deze optie kan je helpen bij het maken van een juiste studiekeuze voor de tweede graad.

Voor Moderne talen maken de leerlingen zowel kennis met taal als wetenschap en leren ze zelf ook taalonderzoeken uit te voeren. Verschillende takken van de taalwetenschappen worden geïntroduceerd via het Nederlands, Frans en Engels zodat de leerlingen taal beter leren begrijpen en appreciëren.
Ook praktische vaardigheden zoals het geven van een goede presentatie komen aan bod zodat de leerlingen ook hierin gesterkt worden. Kortom een zeer brede basisoptie waar je nog alle richtingen mee uit kan. 

Onderdeel wetenschappen (2u)

GO! MIRA troeven: 

  • Link leggen met STEM doelen
  • Ruimte voor experimenteren 

Onderdeel moderne talen (3u)

GO! MIRA troeven: 

  • Taal en cultuur vinden we als Unescochool belangrijk
  • Inzetten op internationalisering