Ons aanbod

2A basisoptie Maatschappij en Welzijn

2e secundair

In het 2e leerjaar A (2A) secundair onderwijs krijg je nog steeds basisvorming en bestaat het keuzegedeelte uit meer lestijden.

Via de basisoptie maak je kennis met een domein. Op deze manier kan jij ondervinden of deze leerstof of dit domein jou ligt of niet. Deze basisoptie is niet bindend voor jouw verdere studiekeuze. (uitzondering Klassieke talen / Latijn).  Als je bv basisoptie economie en organisatie kiest, kan je in het 3e jaar nog kiezen voor 3 natuurwetenschappen.

Ontdek secundair onderwijs Hamme

In de basisoptie “Maatschappij en Welzijn” ervaar je het belang van welzijn van de mens in de maatschappij en krijg je inzicht in het samenleven, gedrag en groepsdynamiek.

Deze richting is perfect voor jou als je geïnteresseerd bent in een gezonde levensstijl, geestelijk welzijn en het omgaan met elkaar in onze diverse maatschappij. Door praktische oefeningen leer je deze thema’s creatief te benaderen  en zie je hoe dit jouw eigen levensstijl beïnvloedt. Je leert hoe je positief met anderen kunt omgaan, ontwikkelt sociale en communicatieve vaardigheden en krijgt inzicht in hoe we elkaar beïnvloeden in de maatschappij. Daarbij vormen vaardigheden zoals ‘observeren’, ‘interpreteren van gedrag’ en eenvoudige groepsdynamische processen een belangrijk uitgangspunt. 

Deze richting is ideaal voor iedereen die sociaal bewogen is en meer inzicht wil krijgen in de rol van welzijn in onze maatschappij.

GO! MIRA troeven: 

  • Projectmatige werking

  • Netwerk met lokale organisaties

nieuws secundaire school Hamme

Deze richting in het kort

  • Leer over een gezonde levensstijl en geestelijk en sociaal welzijn
  • Ontwikkel sociale en communicatieve vaardigheden
  • Inzicht in de invloed van en op elkaar in de maatschappij
  • Respect voor diversiteit en gelijkwaardigheid