Nieuws

Wat leeft er in en rond GO! MIRA

nieuws secundaire school Hamme
Schermafbeelding 2023-09-15 om 13.32.36
Artikel De standaard: ”De klassieke schoolweek gaat op de schop: hybride onderwijs is aan opmars bezig” Een bijdrage van directeur M. Browet
GO! atheneum Mira in Hamme noemt het ‘een logische evolutie’. De school gaat dit schooljaar voor het eerst aan de slag met afstandsonderwijs. ‘In de derde graad krijgen jongeren de mogelijkheid om donderdag en vrijdag de eerste twee uur thuis te werken’, zegt directeur Vincent Browet. Die vier uur hybride onderwijs past binnen het ‘lab-project’ van de school. Daarbij werken leerlingen aan grotere taken, tegen een deadline. ‘Zowel in het hoger onderwijs als op de werkvloer zie je dat er steeds meer hybride gewerkt wordt’, zegt Browet. ‘We beseffen als samenleving intussen dat thuiswerken mogelijkheden biedt. Onze taak blijft om leerlingen te laten leren en ze daarin te begeleiden. Maar we moeten hen ook voorbereiden op flexibele vormen van werken of studeren. Zo kunnen ze de valkuilen en de kansen ontdekken.’ Koen Pelleriaux, afgevaardigd bestuurder van het GO!, bevestigt dat die evolutie binnen het strategische plan van het GO! past. ‘Interactief afstandsonderwijs kan jongeren zelfstandiger maken. Ze leren werk plannen en verantwoordelijkheid nemen. Dat is wat je van leerlingen verwacht als ze naar het hoger onderwijs of de arbeidsmarkt doorstromen.’
image-2
Wandel 6 km mee met de Wuitensmarsen
Aangezien wij graag ons sportief en familiaal karakter benadrukken, gaan wij vrijdag 22 september deelnemen aan de Wuitensmarsen in Hamme.  Zo leren ouders en school elkaar op en andere manier kennen.We spreken om 17.45u af aan het Marktplein.
Schermafbeelding 2023-09-04 om 15.49.51
Artikel Het Laatste nieuws: “GO MIRA start officieel met derde graad aan begin van nieuwe schooljaar: “Historisch moment voor onze school”
Het GO! atheneum MiRA is vrijdag officieel gestart met een derde graad, een heel historisch moment. De inschrijvingen verlopen ook vlot, en de vraag is duidelijk groot. “We zijn heel enthousiast dat we eindelijk een volwaardig vijfde en volgend jaar een zesde jaar secundair starten in onze school. Onze unieke aanpak zorgde ervoor dat we de laatste jaren sterk zijn gegroeid.,” zegt directeur Vincent Browet.
Schermafbeelding 2023-09-04 om 15.47.44
Artikel Het Nieuwsblad: “School wordt atheneum met derde graad en 35 procent meer leerlingen: “Voor het eerst zijn er verscheidene studierichtingen volzet”
HAMME - Het gemeenschapsonderwijs in Hamme biedt vanaf dit schooljaar een derde graad aan in de secundaire Miraschool. “We mogen ons meteen een atheneum noemen nu we eindelijk kunnen starten met een vijfde en volgend schooljaar met een zesde leerjaar”, zegt directeur Vincent Browet. “Met een leerlingenstijging van maar liefst 35 procent ten opzichte van vorig jaar kennen we bovendien een uitzonderlijke start van het nieuwe schooljaar.”
Dia55
Nieuwe modules 2e & 3e graad
Ontdek ons nieuw aanbod van modules in 2e en 3e graad. De leerling kan vanaf nu vrij een pakket samenstellen. Ze kiezen uit cognitieve uitdagingen (brainchallenges) of praktische vaardigheden (lifeskills)
Schermafbeelding 2023-07-05 om 11.16.44
Artikel De standaard: “Geen leraar? Scholen schakelen digitale vervanger in”
Katrien Van den Broeck, leraar Nederlands in de eerste graad van atheneum Mira (GO) in Hamme, ziet de digitale tools die ze gebruikt als handige back-up voor als ze eens ziek is. ‘Ik was vooral overgeschakeld naar een digitale manier van werken om los te komen van de voorgekauwde handboeken’, zegt ze. ‘Zo laat ik leerlingen opnieuw vaker schrijven en leren ze bordschema’s maken. Maar als ik er eens niet ben, kunnen leerlingen zelfstandig voortwerken in eigen tempo. Als ik terugkom, kan ik online hun vooruitgang zien. Dat is gemakkelijker dan een taak meegeven op papier.’
Zomerschool 2023 front
Zomerschool voor 6e leerjaar en 1e graad secundair onderwijs
Dit schooljaar organiseren we terug een zomerschool van 16 augustus tot en met 29 augustus. Deze zomerschool is bedoeld voor het 6e leerjaar en 1e graad secundair onderwijs. De focus is om Nederlands en wiskunde te versterken maar ook te verdiepen voor de sterke leerlingen. Daarnaast zijn er workshopmomenten: robots bouwen, leren programmeren, aan tattoo ontwerpen en theaterworkshop. De plaatsen zijn beperkt en inschrijven is verplicht.
Schermafbeelding 2023-05-16 om 18.52.52
Artikel HLN “GO!Mira begint met forse uitbreiding van school: 75 extra plaatsen voor leerlingen tegen 2026”
GO! scholengroep Het Leercollectief creëert 75 extra plaatsen met Vlaamse capaciteitsmiddelen in GO! MIRA in Hamme, en dit tegen 2026. De secundaire school, die tot op heden enkel een 1e en 2e graad aanbood, breidt vanaf de start van volgend schooljaar uit met een 3e graad. Investeringen in infrastructuur zijn hiervoor een noodzaak, dus de eerste sloopwerken van oude gebouwen gingen vorige week van start.
Schermafbeelding 2023-05-15 om 19.11.52
Reportage TV OOST: “Uitbreidingswerken GO! Mira Hamme eerste stap van middenschool naar atheneum”
In Hamme gaat GO! Mira uitbreiden. De secundaire school had tot nu toe alleen een eerste en tweede graad. Vanaf volgend jaar krijgt het ook een derde graad. Zo wordt de school een atheneum. De gebouwen krijgen een grondige renovatiebeurt. De leegstaande paviljoenen naast de school worden dan weer gesloopt.
0_0_kunstkuur-LOGO-rh-2
Kunstkuur ‘A(H)’ ART! 2023-2026 is goedgekeurd
Vanaf volgend schooljaar is er terug een samenwerking met de academie van Hamme voor 3 schooljaren door middel van het project kunstkuur van de Vlaamse overheid. Wij vinden creativiteit belangrijk daarom zijn we tevreden dat we hier ook extra middelen voor krijgen door expertisedeling met de academie van Hamme.
masterclass2
Start inschrijvingen hogere jaren: 8 mei 2023
Wil je graag jouw kind inschrijven voor het 2e, 3e, 4e of 5e jaar secundair onderwijs? Enkel van toerpassing voor leerlingen die nu op een andere school zitten. De leerlingen van GO! MIRA hebben sowieso een plaats in het volgende schooljaar.
Schermafbeelding 2023-05-03 om 13.33.16
Plaatsen toegewezen na aanmelding 1A of 1B 2023-2024
Wie zijn of haar kind heeft digitaal aangemeld voor 21 april 2023, heeft een bericht gekregen of hij of zij volgend schooljaar een plaats heeft op GO! MIRA. Mevrouw Van den Steen heeft een mail gestuurd om zelf een afspraak te boeken om de inschrijving te finaliseren op woensdag 17 mei 2023 . Indien dit niet past, neem telefonisch contact op (052499970)  om een ander moment te bepalen. Na het aanmelden heeft de school nu al zijn maximumcapaciteit (als iedereen inschrijft) bereikt. Er zijn momenteel wachtlijsten voor 1A en 1B in GO! MIRA.
Schermafbeelding 2023-05-05 om 10.25.55
Artikel Het Nieuwsblad: Hamse Mira-scholieren pimpen sterrenhotelletjes voor meesjes: “Ze verhinderen processierupsen in eiken”
In Hamse woonwijken waar eiken staan op het openbaar domein installeren medewerkers van de gemeentelijk uitvoeringsdienst kleurrijke nestkastjes in de bomen. “Ze zijn bedoeld voor meesjes en dat zijn natuurlijke vijanden van de processierupsen, die nu al voorkomen in enkele eiken”, zegt gemeentewerkman Jurgen Cattrysse bij het plaatsen van een eerste vogelkastje in de Kardinaal Jozef Cardijnlaan.
Schermafbeelding 2023-05-02 om 08.58.45
Artikel Het Laatste nieuws: ‘GO! MIRA kondigt op ludieke wijze aan dat ze starten met volwaardige derde graad op hun school’
Wie zaterdag naar de markt ging in Hamme, kon er niet naast kijken, blauwe sterren, met in het midden het cijfer ‘3’, versierden het wegdek. Deze symbolische actie komt van secundaire school GO! MIRA in Hamme. Op deze manier kondigen zij aan dat ze officieel starten met een derde graad in de school. “We zijn blij dat we deze stap kunnen nemen”, zegt directeur Vincent Browet.
Schermafbeelding 2023-05-02 om 08.54.38
Artikel Het Nieuwsblad: ‘Hamme heeft binnenkort ook atheneum: GO!-Mira breidt uit met derde graad’
Met een opmerkelijke promotieactie kondigt GO!-middenschool Mira aan dat ze vanaf 1 september 2023 mag benoemd worden als GO!-Atheneum Mira Hamme. “We starten immers een vijfde jaar secundair onderwijs met een gevarieerd aanbod van studierichtingen”, kondigt directeur Vincent Browet aan.
022_poster opendeurdag22-23_v03_LR
Opendag: ‘MIRA breidt uit naar atheneum MIRA
Zaterdag 6 mei 2023 openen we van 11.00u tot 14.00u onze deuren! Centraal thema is onze nieuwe 3e graad.   Ontdek onze interessant programma. Iedereen is welkom.
3degraad_v03_LR
Studierichtingen 3e graad
Op 30 maart kreeg de school de goedkeuring omtrent welke studierichtingen we in de 3e graad mogen inrichten. Het MIRAteam is alles doordacht aan het voorbereiden. Het vraagt nog wat tijd om de definitieve lessentabellen te publiceren. Dit is mede omdat de nieuwe minimumdoelen van de 3e graad nog niet allemaal gekend zijn.
Schermafbeelding 2023-04-01 om 08.56.21
Historisch nieuws: 3e graad
We hebben de goedkeuring gekregen dat GO! MIRA het volgende schooljaar mag starten met een 3e graad. Alle aanvragen van de studierichtingen in de verschillende finaliteiten zijn goedgekeurd. Ontdek het aanbod.
Van-klanten-naar-klassen-managen_1080x1920_paars
Open scholendag 12 mei 2023 voor toekomstige leerkrachten
Overweeg je de switch naar het onderwijs? Wil je graag proeven van het lerarenberoep? Een dagje meelopen met een ervaren leraar? Of ben je bijna afgestudeerd als leraar en wil je de sfeer in een school in je buurt opsnuiven? Schrijf je dan in voor Open Scholendag op 12 mei. Dit is een initiatief van de Vlaamse overheid.
einsteinenmira
Aanmelden 1A & 1B schooljaar 2023-2024
Maandag 27 maart om 11.00u start de aanmeldingsperiode. Deze loopt tot 21 april 23.59u. Om in te schrijven in GO! MIRA voor 1A of 1B schooljaar 2023-2024 moet je eerst digitaal aanmelden. Op 17 mei kan je de inschrijving op school komen finaliseren. Klik op lees verder om jouw kind aan te melden.
Ouders
Getuigenissen van ouders
Een aantal ouders willen iets vertellen over onze school. Deze getuigenissen zeggen soms meer dan alle infomomenten samen.
push kopie
Webinar 1A & 1B schooljaar 2023-2024
Volg ons laatste infomoment 1A & 1B schooljaar 2023-2024 via een webinar. Om 19.20 opent de digitale webruimte en om 19.30u start de presentatie. Dit is geen vooraf opgenomen presentatie maar de directeur gaar LIVE presenteren en jullie kunnen ook vragen stellen. Klik op LEES VERDER om de webinar te openen.
Belevingsdag
Kom zaterdag 11 maart de school beleven
Kom GO! MIRA beleven! Je wordt geïnspiLeerd in een masterclass, gecoacht in het MIRA-LAB en je kan workshops uitproberen. Daarnaast geven leerlingen en leerkrachten persoonlijke rondleidingen, is er een tentoonstelling van alle studierichtingen en maak je kennis met de inspirerende leerkrachten. Elke bezoeker kan een digitale T-shirt winnen. Momenteel hebben er al 150 personen zich aangemeld. Iedereen is altijd welkom. Ook als je niet hebt aangemeld.
WhatsApp Image 2023-02-03 at 21.21.44
Het Vlaams Parlement luistert naar de werking van GO! MIRA
Directeur mr. Browet Vincent en leerkracht mvr. Quintyn Fien mochten op het nieuwjaarsevent van het GO! spreken over onze school en het lerarenstatuut. #inspiLeren Minister Weyts, voorzitter van de raad van GO! professor emeritus De Soete, algemeen bestuurder mr. Pelleriaux, leden van de raad van GO!, bestuuders, politici, onderwijsexperts, beleidsmensen en academici waren alvast enthousiast en positief.
info nocturne secundaire school Hamme
Schrijf jou in voor infonocturne 1A & 1B
Schrijf je in voor onze infonocturne 1A & 1B. Je krijgt alle informatie voor schooljaar 2023-2024. Kinderen zijn welkom en kunnen ondertussen een workshop volgen.
Schermafbeelding 2023-05-02 om 14.14.54
Artikel Het Laatste Nieuws: GO! MIRA mag experimenteren met eigen oplossing voor lerarentekort: “Oudere leraar kan eens een lesuur laten vallen om een starter op weg te helpen”
GO! MIRA uit Hamme is een van de 27 scholen in Vlaanderen die binnenkort een experiment mag uitvoeren in hun school tegen de strijd voor het lerarentekort. Dankzij het project proeftuinen, krijgen zij vrije regels om te gebruiken in hun school, om zo het lerarentekort aan te pakken. “Bij ons zal het vooral belangrijk zijn om met onze oudere leerkrachten de jonge starters goed op te vangen", zegt directeur Vincent Browet.
Avond van Mira_15_12_22
Laatste tickets voor de avond van MIRA
Schrijf je in voor deze inspiLerende avond met een lezing van Pedro De Bruyckere over de jeugd van tegenwoordig. Ticket betaal je aan de kassa.
sold 013 Affiche info-ontbijt-01
Info-ontbijt is uitverkocht
Zondag komen veel geïnteresseerde ouders naar ons info-ontbijt. Kon je niet komen? Kijk zeker naar onze andere infomomenten.
Avond van Mira_15_12_22
Ticketverkoop avond van MIRA gestart
Schrijf je in voor deze inspiLerende avond met een lezing van Pedro De Bruyckere over de jeugd van tegenwoordig. Ticket betaal je aan de kassa.
Schermafbeelding 2023-05-02 om 14.13.57
Artikel Het Nieuwsblad: Geen lerarentekort in Hamse scholen: “Rekrutering startte vorig schooljaar al”
Geen sprake van een nijpend tekort aan leerkrachten in Hamme. De basis- en secundaire scholen kunnen op 1 september met een volledig korps het nieuwe schooljaar aanvatten. “We hebben in de eerste plaats tijdig mogelijke personeelsproblemen ondervangen”, klinkt het bij de directies.
nieuws secundaire school Hamme
Start schooljaar
De start van het nieuwe schooljaar komt dichterbij. Wil je meer weten over het programma van de eerste dagen, de schooluren, wat je moet meebrengen en informatie over de kennismakingsavond?
9Y8B4046
Inschrijven schooljaar 2022-2023
Er zijn nog een aantal plaatsen in alle leerjaren en studierichtingen met uitzondering van 1B want deze richting is volzet. In de vakantie heeft de school aangepaste openingsuren.
1 kopie
Zomerschool 2022
Van 16/08 tot en 29/08 organiseren we een GRATIS zomerschool voor wie NU in het 5e en 6e leerjaar zit, voor leerlingen 1B die de overstap naar A-stroom willen maken en OKAN leerlingen. De plaatsen zijn beperkt.
vernieuwend secundair onderwijs Hamme
Lancering nieuwe website
Trots lanceren wij op 15 juni 2022 onze nieuwe website! Op deze manier kunnen wij nog beter tonen wat voor een unieke school we wel zijn.
internationalisering secundair onderwijs Hamme
Nieuw: CLIL
Vanaf schooljaar 2022-2023 kan je CLIL volgen in 3 doorstroom en dubbele finaliteit. Je volgt geschiedenis in het Engels.
push kopie
Volg onze social media
Op onze Facebook en Instagram posten we regelmatig sfeerbeelden over wat we doen op school.
GO! MIRA - vernieuwende visie secundair onderwijs
GO! MIRA is op zoek naar gastsprekers
Heb jij een talent of een een boeiend verhaal dat je met ons wil delen? Wij zoeken naar gastsprekers om onze leerlingen te inspiLeren.