Nieuwsbrief

vrijdag 22 september 2023

nieuws secundaire school Hamme

Algemene mededelingen

Start week 1

Boektoppers

Je kan boektoppers bestellen om het lezen te stimuleren. 

Boektoppers 

Alle info in verband met het bestellen: zie Smartschoolbericht van vrijdag van mevrouw Van den Steen.

 

Specifieke mededelingen per graad

1e graad

1A: maandag  25/9 bezoek aan de bib van Hamme
2e graad

Geen specifieke mededelingen

3e graad

Geen specifieke mededelingen

Goed om weten

Kalender september 

  • 25/09: Europese dag  van de talen. De school zal een activiteit tijdens de middagpauze organiseren. Meer info volgt via een smartschoolbericht; 

Wist je dat?

je op vrijdag 29 september jouw fruit moet afhalen bij Miramientje? Enkel na bestelling.

Social media

Nieuws op de website

Artikel De standaard: ”De klassieke schoolweek gaat op de schop: hybride onderwijs is aan opmars bezig” Een bijdrage van directeur M. Browet

GO! atheneum Mira in Hamme noemt het ‘een logische evolutie’. De school gaat dit schooljaar voor het eerst aan de slag met afstandsonderwijs. ‘In de derde graad krijgen jongeren de mogelijkheid om donderdag en vrijdag de eerste twee uur thuis te werken’, zegt directeur Vincent Browet. Die vier uur hybride onderwijs past binnen het ‘lab-project’ van de school. Daarbij werken leerlingen aan grotere taken, tegen een deadline.

‘Zowel in het hoger onderwijs als op de werkvloer zie je dat er steeds meer hybride gewerkt wordt’, zegt Browet. ‘We beseffen als samenleving intussen dat thuiswerken mogelijkheden biedt. Onze taak blijft om leerlingen te laten leren en ze daarin te begeleiden. Maar we moeten hen ook voorbereiden op flexibele vormen van werken of studeren. Zo kunnen ze de valkuilen en de kansen ontdekken.’ Koen Pelleriaux, afgevaardigd bestuurder van het GO!, bevestigt dat die evolutie binnen het strategische plan van het GO! past. ‘Interactief afstandsonderwijs kan jongeren zelfstandiger maken. Ze leren werk plannen en verantwoordelijkheid nemen. Dat is wat je van leerlingen verwacht als ze naar het hoger onderwijs of de arbeidsmarkt doorstromen.’

Read More »

Wandel 6 km mee met de Wuitensmarsen

Aangezien wij graag ons sportief en familiaal karakter benadrukken, gaan wij vrijdag 22 september deelnemen aan de Wuitensmarsen in Hamme.  Zo leren ouders en school elkaar op en andere manier kennen.We spreken om 17.45u af aan het Marktplein.

Read More »

Artikel Het Laatste nieuws: “GO MIRA start officieel met derde graad aan begin van nieuwe schooljaar: “Historisch moment voor onze school”

Het GO! atheneum MiRA is vrijdag officieel gestart met een derde graad, een heel historisch moment. De inschrijvingen verlopen ook vlot, en de vraag is duidelijk groot. “We zijn heel enthousiast dat we eindelijk een volwaardig vijfde en volgend jaar een zesde jaar secundair starten in onze school. Onze unieke aanpak zorgde ervoor dat we de laatste jaren sterk zijn gegroeid.,” zegt directeur Vincent Browet.

Read More »

Artikel Het Nieuwsblad: “School wordt atheneum met derde graad en 35 procent meer leerlingen: “Voor het eerst zijn er verscheidene studierichtingen volzet”

HAMME – Het gemeenschapsonderwijs in Hamme biedt vanaf dit schooljaar een derde graad aan in de secundaire Miraschool. “We mogen ons meteen een atheneum noemen nu we eindelijk kunnen starten met een vijfde en volgend schooljaar met een zesde leerjaar”, zegt directeur Vincent Browet. “Met een leerlingenstijging van maar liefst 35 procent ten opzichte van vorig jaar kennen we bovendien een uitzonderlijke start van het nieuwe schooljaar.”

Read More »

Nieuwe modules 2e & 3e graad

Ontdek ons nieuw aanbod van modules in 2e en 3e graad. De leerling kan vanaf nu vrij een pakket samenstellen. Ze kiezen uit cognitieve uitdagingen (brainchallenges) of praktische vaardigheden (lifeskills)

Read More »

Artikel De standaard: “Geen leraar? Scholen schakelen digitale vervanger in”

Katrien Van den Broeck, leraar Nederlands in de eerste graad van atheneum Mira (GO) in Hamme, ziet de digitale tools die ze gebruikt als handige back-up voor als ze eens ziek is. ‘Ik was vooral overgeschakeld naar een digitale manier van werken om los te komen van de voorgekauwde handboeken’, zegt ze. ‘Zo laat ik leerlingen opnieuw vaker schrijven en leren ze bordschema’s maken. Maar als ik er eens niet ben, kunnen leerlingen zelfstandig voortwerken in eigen tempo. Als ik terugkom, kan ik online hun vooruitgang zien. Dat is gemakkelijker dan een taak meegeven op papier.’

Read More »

Fijn weekend