Ons aanbod

5 Onthaal, Organisatie en Sales

5e secundair

Doorstroomfinaliteit

Dubbele finaliteit

Arbeidsmarktfinaliteit

De studierichtingen in de 3e graad secundair onderwijs geven aan waarvoor je wordt voorbereid. Dit is de finaliteit van een richting.

Er zijn 3 mogelijkheden. 5  Onthaal, Organisatie en Sales  is een richting van de arbeidsmarktfinaliteit:

doorstromen naar de arbeidsmarkt. Arbeidsmarktgerichte studierichtingen hebben de bedoeling om leerlingen succesvol te laten doorstromen naar graduaatsopleidingen (=hbo5-opleidingen) of voor te bereiden om te gaan werken.

= doorstromen naar het hoger onderwijs.   Het zijn dus vooral abstract-theoretische studierichtingen die als doel hebben de leerlingen succesvol te laten doorstromen naar academische en professionele bacheloropleidingen.

 = doorstromen naar de arbeidsmarkt of het hoger onderwijs. De richtingen in deze finaliteit hebben de bedoeling om leerlingen succesvol te laten doorstromen naar professionele bacheloropleidingen in het hoger onderwijs en de graduaatsopleidingen (=hbo5-opleidingen).

Ontdek secundair onderwijs Hamme

Als je interesse hebt in een toekomst als onthaalmedewerker of winkelverkoper, dan is de richting Onthaal, Organisatie en Sales wellicht iets voor jou. Deze praktijkgerichte opleiding bereidt je perfect voor op de arbeidsmarkt met een sterke nadruk op directe klantencontacten.

Je leert hoe je producten en diensten kunt verkopen aan particulieren, een essentiële vaardigheid in de retailsector. Je wordt getraind in het professioneel onthalen en informeren van bezoekers, waarbij klantvriendelijkheid centraal staat. Communicatie is cruciaal in deze sector, dus we zorgen ervoor dat je je mondelinge en schriftelijke vaardigheden in het Frans en Engels aanscherpt, en je leert zelfs de basis van het Duits.

Je gaat praktisch aan de slag met het aanvullen van rekken, het onderhouden van de winkelruimte en het aantrekkelijk presenteren van producten. Daarnaast leer je de nodige administratieve taken die bij het onthaal horen, waaronder essentiële ICT-vaardigheden voor het hedendaagse bedrijfsleven.

Deze opleiding is niet alleen een springplank naar een baan als onthaalmedewerker of verkoper, maar biedt je ook een breed scala aan vaardigheden die in veel verschillende sectoren van pas komen.

GO! atheneum MiRA troeven: 

  • Bedrijfssimulaties in de community
  • Kennismaking met het werkveld
  • Hybride uren: zelfstandigheid en verantwoordelijkheid trainen
  • Modules: zelf een extra uitdagend lessenpakket samenstellen

Deze richting in het kort

  • Focus op klantencontact
  • Verkoop: producten en diensten
  • Onthaal: bezoekers informeren
  • Talen: Frans, Engels, basis Duits
  • Winkelbeheer: rekken vullen, presenteren
  • Administratie: basis ICT-vaardigheden
Previous slide
Next slide

Modules

info secundaire school Hamme

In de tweede en derde graad kunnen leerlingen zelf een modulepakket samenstellen. #eigenaarschap

Ze kiezen vrij uit lifeskills (dagelijks vaardigheden)