Nieuwsbrief

vrijdag 3 mei 2024

nieuws secundaire school Hamme

Algemene mededelingen

Morgen is het eindelijk zo ver! De leerlingen zijn al zenuwachtig om hun LAB opdracht te tonen aan het grote publiek! Aangezien de zon het wat zal laten afweten, wordt de gang op het gelijkvloers omgetoverd, zodat je binnen kan genieten van een drankje,  lekkere pitta of croque. De school is geopend tussen 11u en 14u. 

 

 

Specifieke mededelingen per graad

1e graad

7 mei: Vlaamse toetsen voor alle 2de jaars (12.45-16u)

2e graad

 

3e graad

Goed om weten

Kalender mei

4 mei Open dag

8 mei Pedagogische studiedag: geen les

9 en 10 mei: Hemelvaart: geen les

Wist je dat?

 

Een pitabroodje, ook wel shoarmabroodje genoemd, is een plat broodje met een zachte korst. Het wordt overlangs ingesneden, zodat er een soort ‘zakje’ ontstaat, waarin gyros of shoarma wordt gestopt. In sommige landen wordt het broodje dan ook gebruikt ter vervanging van een bord.

Het brood heeft zijn wortels in de platte broden uit de prehistorie. Er is bewijs dat ongeveer 14.500 jaar geleden gedurende de steentijd, de Natufiërs in wat nu Jordanië is een dergelijk soort brood maakten van wilde graansoorten. De Bedoeïenen bakten dergelijk brood tijdens de bereiding van het avondmaal. Meel en water werden tot bolletjes gekneed en gebakken in open vuur. In het Westen wordt het begrip ‘pita’ voor het Saoedi-Arabische khubz (gewoon brood) gebruikt. Pita wordt ook gebruikt voor andere broodsoorten van Arabische, Egyptische, Syrische afkomst, of voor kumaj (een Turks leenwoord dat gebruikt wordt voor brood gebakken in as). Al deze broden worden gebakken in een steenoven

Social media

Nieuws op de website

Laatste infomoment 1A & 1B 2024-2025: info-nocturne dinsdag 12 maart 2024

Ontdek de Masterclass, het MIRA-LAB, de Community en My portfolio!

De directeur zal op een #inspiLerende manier de visie, werking, verschillende leeromgevingen, studierichtingen… van de school uitleggen.

Wanneer de ouders naar de info luisteren, volgen hun kinderen (tussen 10 en 12 jaar) leuke workshops. (vrije keuze om kind mee te nemen)

Read More »
inspiLerend atheneum GO! MIRA

Welkom zaterdag 2 maart 2024 op onze belevingsdag

Kom onze school beleven. 

Op de belevingsdag kan je een deel (op vrijwillige basis)van de leerkrachten leerlingen LIVE aan het werk zien. 

Hoe ziet er een masterclass uit? Wat doen ze in een MIRALAB? Volg een workshop van een module of keuzevak…

Read More »

Ons aanbod in één oogopslag

De school heeft nieuwe overzichtsposters gemaakt van de 1e, 2e en 3e graad. In één oogopslag kan je het aanbod van onze school bekijken en wat onze school zo uniek maakt.

Read More »

Fijn weekend